fbpx

2070 | HU

Szerző: The Anahit Közzétéve:

Az immár három albumot megjelentetett The Anahit zenekar most egy új single-lel jelentkezik. A „2070” nyers, vicces, helyenként sértő és kegyetlenül őszinte.

Harmadik albumát „ Let me inject you with my sins…” címmel 2020 őszén hozta ki a The Anahit, de szó sincs arról, hogy az új zenékre sokat kellene várni, hiszen azóta több dallal is megörvendeztették a közönséget. A What’s mine is mine és a Heart Alive című dalaikat, melyek a nagylemezt követően jelentek meg, folyamatosan játszák a külföldi rádiók.

Most pedig itt a soron következő, a „2070” címet viselő single, melynek születéséről Csányi Rita, a zenekar dalszerző-énekese az alábbiakat mesélte:

Ez a dal sok iróniával és humorral járja körül azt, hogy jelenleg egy olyan társadalomban élünk, ahol a kapcsolatok és a pénz mindig a tehetség felett áll.
Ha van pénzed és befolyásos embereid, akkor nagyjából mindegy, hogy tehetséges vagy-e, mert ez elég ahhoz, hogy az amerikai álom életedet éld.
Viszont ezt a témát úgy közelítettem meg a „2070”-ben, hogy kvázi egy párbeszédet folytatok egy ilyen rendkívül gazdag és befolyásos emberrel és elmagyarázom neki, hogy engem bizony nem érdekel, hogy nincs meg sem a pénz, sem a kapcsolatok, mert hiszem azt, hogy vagyok annyira jó egyedül is, hogy ezek nélkül is sokra vigyem.

A zenekar a dalt egy különleges szövegvideóval hozta el nekünk:

Az egyszerű dalszöveg videónak induló anyagot szerettük volna érdekesebbé, emberközelibbé tenni a frontember, Csányi Rita szerepeltetésével. Az ő energikusságán kívül sokat hozzáad a klip hangulatához a dalszöveghez passzoló futurisztikus, neon színű látványvilág, és a fénylően megjelenő dalszöveg.

– mesélt a klipről Hajba András, a videó rendezője, aki már korábban is dolgozott a zenekarral, ugyanis a második nagylemezen megjelent „Way Out” című, 2019-ben debütált dalukhoz is együtt forgattak klipet.

Az elkövetkező időszakban sok új dal megjelenését tervezi a zenekar és amint lehetséges, szeretnének minél előbb újra színpadra állni itthon és külföldön is.

Kategóriák: magazine